Buitengewoon

  Buitengewoon ontstemd is de gemeente Almere over een financieel tekort in de begroting voor de Floriade. En wat het nog erger maakt, ze voelen zich overvallen door dit nieuws. Daar ben ik dan zelf buitengewoon ontstemd over, want dan voel je iets niet goed aan. Er is intussen een heel leger ambtenaren en wethouders wat nu al geen actieve herinneringen meer heeft aan de organisatie van deze Floriade.

  Dat laatste heb ik overigens ook niet meer aan de vorige Floriade, was die niet ergens bij Venlo? Ik weet nog wel iets van die van Zoetermeer, stak daar niet een treinstel uit de dijk? Van mij mag je de naam nu acuut veranderen in Florinee. Ik zie het nut van deze tentoonstelling echt niet in.

  Want serieus, de kabelbaan moet een grote publiekstrekker worden. Mijn hemel, wat heeft dat met een tuinbouwtentoonstelling te maken? ’Je zal het publiek toch moeten verplaatsen, of wil jij dat oma 12 km door het park moet wandelen van de ene naar de andere kant?’ Dit was werkelijk een reactie van de directeur, tijdens een tv-documentaire over die kabelbaan. Die ook nog zonder vergunning over een snelweg gaat. Met die opmerking is zoveel mis dat ik wel vier columns nodig heb om uit te leggen waarom.

  Ik zal voorspellen wat er gebeurt. Oma wandelt moeiteloos 12 km door het park, want alle oma’s zijn tegenwoordig fitter dan ooit. Daarnaast zijn ze kritisch en goed geïnformeerd. Dus ze zien na een dag slenteren dat er veel te veel geld verbrast is voor wat het voorstelt en overblijft.

  De Floriade is een bodemloze geldput die nooit goed uit gaat leggen waar onze innovatieve, bruisende, groene sector voor staat. Het versterkt het imago van onze tuinbouw niet, maar gooit hem te grabbel en we moeten maar hopen dat het financiële gekonkel onze export niet in de weg gaat zitten in plaats van versterken.

  Hou op met deze onzin, van mij mag je nu één keer de covidkaart trekken als excuus. En er dan nooit meer over beginnen. We hebben genoeg ambtelijke feestjes gehad, tijd voor een tuinders-tegenmacht.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties