Tuin en Landschap nieuws Opleiding tot assistent hovenier in ‘jungle’ van Emmen

  Opleiding tot assistent hovenier in ‘jungle’ van Emmen

  0

  TerraStart en Wildlands Adventure Zoo Emmen beginnen in maart met de opleiding TerraStart Assistent Hovenier. Dit is een praktische opleiding, erkend door de branchevereniging Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG).

  „Wij zijn uiteraard erg blij met zo’n aansprekende locatie. Een opleiding volgen volop in het groen én tussen de dieren, mooier kan toch eigenlijk niet?”, zegt jobcoach Nadia Dekker van TerraStart.

  Speciaal onderwijs

  De opleiding is bedoeld voor leerlingen vanuit het speciaal onderwijs of mensen vanuit een uitkeringssituatie zoals Wajong, WIA of het doelgroepregister, waarbij een MBO-opleiding niet passend is. De deelnemers van TerraStart volgen tijdens deze opleiding een jaar lang één dag in de week praktisch onderwijs bij Wildlands.

  Ze gaan onder andere aan de slag met border- en bestratingsonderhoud. Daarnaast wordt er van alles geleerd over het snoeien van struiken en bomen, is er een bosmaaiercursus en aandacht voor het onderhouden van gereedschap.

  Dekker: „Dit is nog maar een kleine greep uit de verschillende opleidingsonderdelen. Uiteraard leren de deelnemers ook van alles over planten en verplanten, veilig werken en nog veel meer. Als ze de opleiding goed afronden, behalen ze een diploma Assistent Hovenier. TerraStart begeleidt en bemiddelt de deelnemers tijdens de opleiding naar een passende baan.”

  Praktijklessen

  Het volgen van de opleiding in Wildlands biedt veel voordelen. „We vinden het erg belangrijk om onze bijdrage te kunnen leveren. Onze tropische kas is natuurlijk een geweldige plek voor de praktijklessen, maar ook op andere plekken binnen onze Zoo gaan de deelnemers aan de slag. Ze leren bij ons werken in een publieke ruimte, waarbij een glimlach en gastgerichtheid belangrijk zijn. Dat is een mooie bijkomstigheid en geeft een opleiding als deze toch echt iets extra’s”, vertelt Jan Bijma van Wildlands.

  De opleiding duurt een jaar. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Deelnemers kunnen zich opgeven tot 1 maart. Neem contact op met TerraStart via 050-368 26 90 of info@terranext.nl voor aanmelding en/of meer informatie.

  Reageer op dit artikel

  avatar