Optimisme over nieuwe Buxus-cultivars bij Paleis Het Loo

In strijd tegen Cylindrocladium kwamen recent twee partijen met nieuwe Buxus-cultivars op de markt: BetterBuxus van Didier Hermans en NewGen Buxus van het Amerikaanse Saunders Brothers. De eerste ervaringen zijn meer dan hoopvol. „Ik ben positief over Buxus”, zegt bijvoorbeeld Willem Zieleman, tuinbaas Paleis Het Loo.

In de Koningstuin van Paleis Het Loo staan sinds april van dit jaar drie BetterBuxus-cultivars: ’Heritage’, ’Babylon Beauty’ en ’Renaissance’. De ongeveer 20.000 planten staan op de plek waar eerst grassen en vaste planten stonden en zijn niet in plaats van Ilex crenata ’Dark Green’ gekomen die in de rest van de tuin staat. „Ik wil nog nergens op vooruit lopen”, zegt Willem Zieleman, tuinbaas bij Paleis Het Loo. „Maar de resultaten tot nu toe geven vertrouwen.”

In de Koningstuin van Paleis Het Loo staan sinds april van dit jaar drie BetterBuxus-cultivars (foto: Paleis Het Loo)

Buxus in tuin van het Witte Huis

In september van dit jaar kwam het Amerikaanse Saunders Brothers met een persbericht naar buiten: zij zijn de trotse leveranciers van NewGen Buxus die gebruikt zijn in de renovatie van de tuin van het Witte Huis. Samenwerking tussen Saunders Brothers en het Witte Huis gaat twee generaties terug. In 1962 leverde Paul Saunders, vader van de huidige eigenaren, al Buxus voor het First Lady Jacqueline Kennedy’s historic Rose Garden initiatief.

In De Boomkwekerij 22 leest u meer ervaringen met de nieuwe Buxus-cultivars van onder andere de tuinbaas van Paleis Het Loo, van Wilbert van Luenen van Wilbert Stek en Henk Dijkhof van Quality Green Plants. U kunt het artikel ook lezen in ons digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties