Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Oud financiële baas FloraHolland in top Wageningen UR

  Oud financiële baas FloraHolland in top Wageningen UR

  1

  Rens Buchwaldt gaat aan de slag bij kennisgigant Wageningen UR. De gewezen operationeel en financiël directeur van Royal FloraHolland gaat als lid van van de raad van bestuur van Wageningen UR ook onder meer op de centen passen. Buchwaldt krijgt er als bestuurder de portefeuille Finance, Business & Services.

  Buchwaldt volgt hiermee Tijs Breukink die na drie termijn afscheid neemt, zo heeft Wageningen UR dinsdag bekendgemaakt. Hij is van 2006 tot en met 2016 financieel en operationeel directeur geweest bij FloraHolland. Vorig jaar besloot Buchwaldt ‘in goed onderling overleg’ zoals dat heet, het veilingconcern te verlaten. Een jaar eerder lag hij en topman Lucas Vos publiekelijk onder vuur vanwege maximaal uitgekeerde bonussen, in een periode dat de sierteelt in een diep dal vertoefde.

  • Rens Buchwaldt I Foto: WUR

  Buchwaldt was eerder de finaciële baas bij Koninklijke Ahrend en begon zijn loopbaan in diverse internationale rollen bij respectievelijk NCR Corp (Europa en VS), Bell & Howell (VS) en IconMedialab (Zweden). De raad van toezicht van Wageningen UR, met aan het hoofd oud-politicus Job Cohen, is blij met hem. Hij ziet in Buchwaldt een bestuurder die goed zicht houdt op langetermijndoelen. ‘Hij is een sterk verbindende persoonlijkheid die graag in alle lagen van de organisatie opereert. Hij heeft veel ervaring in de private sector, maar ook een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Dat komt van pas in publiek-private samenwerkingen die onderdeel zijn van de strategie van WUR’, zo staat in de verklaring.

  1
  Reageer op dit artikel

  avatar
  1 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  1 Comment authors
  Lex v d Zwet Recent comment authors
  nieuwste oudste meest gestemd
  Dhr./Mevr. A.J.J. v.d. Zwet
  Lid
  Dhr./Mevr. A.J.J. v.d. Zwet

  Hoop dat hij niet te veel in zijn eigen zak stopt!