Overstappen

’Goedemiddag meneer Dekkers, met Jörg van KPN. Wij hebben goed nieuws voor U! Het ondernemerspakket wat U van ons afneemt, stopt binnenkort. In plaats daarvan kunt U nu aantrekkelijk overstappen naar KPN kleinzakelijk. Ik kan het hier direct online regelen voor U.’

Goh, toevallig heb ik eergisteren nog naar KPN gebeld. Dat mijn downloadsnelheid maar 4 MB is en of dat niet sneller kan. Dat ik had gezien dat ze een aanbieding hebben met een router op 4G en dat die gratis is voor alle klanten die onder de 12MB downloadsnelheid bleven. ’Sorry meneer, onbeperkt 4G is alleen voor consumentenklanten en ik zie dat U hier een zakelijk abonnement heeft.’ Fijn antwoord had ik dat gevonden. Afgepoeierd. Gedist, zou mijn dochter zeggen.

’Ik wil best overstappen naar dat pakketje Jörg, maar dan moet je er zo’n 4G router bij doen, en ik blijf maximaal een jaar, want ze hebben ooit nog glasvezel beloofd in deze gemeente.’ ’O, maar dat is geen probleem meneer Dekkers, kleinzakelijk valt bij ons onder de consumentenmarkt, dus zodra het bij U geïnstalleerd is, kunt U gratis zo’n router aanvragen.’ ’Kun je dat niet meteen erbij doen dan?’ ’Nee, dat mag ik helaas niet doen meneer Dekkers.’ Ik vraag maar niet verder, want ik voel dat helpdesk-Jörg dan ongetwijfeld gaat vervallen in eeuwig, dat-moet-ik-even-navragen gestuntel.

Goed, Jörg gaat het regelen. Ik leg intussen een A4-tje klaar om op te schrijven wat er allemaal mis zal gaan bij deze overstap. En inderdaad, twee dagen later belt Aisha. ’Hallo meneer Dekkers, ik zie dat U over wil stappen naar een kleinzakelijk pakket. Helaas moet ik U mededelen dat dat niet kan. U heeft nog een email-abonnementje bij ons lopen en dat moet dan eerst opgezegd. Dat duurt een maand.’ Ik moet lachen. Het is alsof het plaatselijke tuincentrum geen Ilex mag kopen omdat hij privé een busuxhaag heeft. ’Die moet echt eerst gerooid voordat ik Ilex aan jullie verkoop hoor!’

Ik heb inderdaad een email-only pakketje van €1,95 per maand. Een restje omdat ze ooit eerder hun pakketjes aanpasten bij KPN. Ik krijg dat A4-tje echt nog wel vol. Best spannend, dat overstappen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties