’Partijen zoeken? Dat laten marges niet toe’


Tien jaar geleden zette Plant Market, toen nog SAP Holland, in op digitalisering. Inmiddels bestelt volgens directeur Fons van Wezel 75% van de klanten digitaal.

Tien jaar geleden begon Plant Market met hun eerste webshop voor klanten. „Dat is het begin geweest van het omvormen van ons traditionele handelsbedrijf naar logistiek platform”, zegt Van Wezel.

„De aanleiding was dat ik zag dat de conversie van offertes steeds lager werd. Er kwamen van klanten steeds meer aanvragen binnen, maar het aantal dat doorging steeg niet. Soms kwam een aanvraag binnen waarbij ik dacht: hé, die heb ik vorige week ook al voorbij zien komen. Klanten hadden blijkbaar onvoldoende informatie.”

Fons van Wezel heeft Plant Market (voorheen SAP Holland), omgevormd van traditioneel handelsbedrijf naar logistiek platform. (foto: Plant Market)

Plant Market heeft van 400 kwekers het aanbod in hun systeem staan. „Als iets er niet in staat gaan we ook niet verder zoeken. Dat laten de marges ook niet toe.”

Lees in De Boomkwekerij 24 een interview met Fons van Wezel. Hierin legt hij onder andere uit dat het bedrijf aan een nieuw platform werkt. U kunt het interview ook lezen in ons digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties