Petitie voor verplaatsen Moederdag naar september

  Het platform Geven is leuker in Maasdijk is de petitie redmoederdag gestart om Moederdag te verplaatsen naar zondag 6 september.

  Een van de initiatiefnemers, Ilse van Holsteyn van Geven is leuker, is de petitie gestart om winkeliers, bloemenkwekers en horecahouders, die het nu heel zwaar hebben, te steunen. Veel winkels hebben geen klanten en geen omzet en dan dreigt Moederdag, dat op 10 mei plaatsvindt, ook nog eens door de coronacrisis in het water te vallen. Op Moederdag zal een groot deel van de omzet van winkeliers en telers wegvallen en daar komt niets voor terug. Een extra feestdag in september kan dit mogelijk enigszins compenseren.

  Inmiddels is er contact met Royal FloraHolland, Glastuinbouw Nederland en Bloemenbureau Holland en wordt het initiatief ook internationaal opgepakt. Van Holsteyn kreeg ook vele positieve reacties van kwekers. Het idee is een projectgroep te starten. Van Holsteyn geeft aan dat het idee leeft om van 6 september een bredere feestdag te maken, waarop niet alleen moeders in het zonnetje worden gezet. Er zijn 40.000 handtekeningen nodig, dan kan de petitie aangeboden worden aan de Tweede Kamer. Vrijdagochtend 27 maart stond de teller op 1.633 handtekeningen. Zondagavond 29 maart waren het er 1.900

  De petitie redmoederdag vind je hier.

   

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties