Pieter Hoff, uitvinder Waterboxx, overleden


Ondernemer Pieter Hoff is op 67-jarige leeftijd overleden. Hoff is onder andere uitvinder van de Waterboxx, een manier om bomen te planten in droge gebieden.

Hoff groeide op in West-Friesland en stapte in het ouderlijk tuindersbedrijf waar lelies werden gekweekt. In 2003 verkocht hij dit bedrijf om zich vanaf dat moment te richten op een oplossing voor de herbebossing van droge gebieden. Hij ontwikkelde producten als de Groasis Waterboxx, Growboxx en Waterfilter Boxx waar hij diverse onderscheidingen voor ontving.

Op zijn vijftigste zegde Pieter Hoff zijn leliekwekerij vaarwel en begon hij een nieuw avontuur: het droogteprobleem in de wereld oplossen. Hij ontwikkelde de Groasis Waterboxx, die de groei van bomen in verwoestijnde gebieden mogelijk maakt. (Foto: Joef Sleegers)

Droom

Zijn droom was om twee miljard hectare droge geërodeerde grond, die ooit vruchtbaar en bebost was, te kunnen herbebossen. „Als je geen droom hebt, kun je hem niet verwezenlijken”, zei hij daar zelf over.

Zoon Wout zet de werkzaamheden van zijn vader voort.

Begin maart, in De Boomkwekerij 5 stond nog een interview met Pieter Hoff. „In het algemeen liggen er enorme kansen voor de Nederlandse boomkwekerij”, zegt hij in dit interview. (met inlog)

Familie van Hoff maakte de volgende herinneringsfilm: ’Alles gegeven om zijn droom te realiseren: het herbebossen van Moeder Aarde’

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties