Pilot ’Vandaag voor morgen’ Rhein-Maas met vaste planten

Veiling Rhein-Maas start vanaf week 13 het nieuwe pilotproject ’Heute für Morgen – Vandaag voor morgen’. De veiling hoopt zo meer inzicht te krijgen in het gelijkmatig spreiden en ontlasten van logistieke processen.

In dit pilotproject hebben klanten de mogelijkheid om vaste planten, narcissen en violen te kopen die nog niet door de aanvoerders naar de veiling zijn gebracht. Veiling Rhein-Maas veilt deze producten virtueel om 6 uur op de klokken 7 en 8. De verkoop vindt uitsluitend plaats per CC-container als monster- of grote partij.

De producten zijn ook beschikbaar via klokvoorverkoop. De aanvoerders oogsten of rapen de producten pas na het veilen, en brengen deze de volgende dag naar de veiling.

Uitgebreide evaluatie

Het doel is om de ’HfM’-producten op de volgende veildag tot 6 uur bij klanten af te leveren. Daarna ontvangen de klanten alle andere producten die op die veildag op de veilingklok in het gebruikelijke inkoopproces zijn gekocht.

Na de pilotfase voert VRM met alle betrokken partijen een evaluatie om te bepalen welke mogelijkheden er zijn om het afleverproces verder gelijkmatig te spreiden. Ook kijkt ze welke logistieke voordelen een aflevering tot 6 uur ´s morgens de klanten biedt. De resultaten van het pilotproject leveren informatie voor de inrichting van toekomstige veiling- en logistieke processen.

Veiling Rhein-Maas voerde in het najaar van 2019 al het pilotproject ’HfH´ (Heute für Heute – Vandaag voor vandaag) uit en testte het van elkaar loskoppelen van verkoop en logistiek op de veiling. Het doel van het pilotproject was om te testen hoe producten – in dit geval Calluna´s en Calocephalus – konden worden verkocht die binnen twee uur na verkoop bij Veiling Rhein-Maas werden aangevoerd. Lees hierover ook het artikel in De Boomkwekerij 3.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties