De Boomkwekerij Baumschultechnik Pinneberg werkt aan Baumschultechnik 2019

Pinneberg werkt aan Baumschultechnik 2019

0

Volgend jaar augustus vindt in Pinneberg weer Baumschultechnik plaats, de grootste internationale vakbeurs voor boomteelttechniek.

Dat meldt Heinrich Lösing, bedrijfsleider van de Versuchs- und Beratungsring in de Noord-Duitse boomkwekerijregio, die Baumschultechnik om de zoveel jaar organiseert.

Normaal is de techniekbeurs om de zes jaar (de laatste Baumschultechnik was in 2012). Voor de nieuwste editie is 2019 gekozen, omdat toeleveringsbedrijf Hermann Meyer in Rellingen (Pinneberg) dan precies 200 jaar bestaat. „We organiseren de beurs dan in combinatie met dit jubileum”, aldus Lösing. Ook sluit Baumschultechnik dan aan bij Florum – Holsteiner Baumschultage, tweejaarlijkse open dagen bij kwekers in de regio.

Onder andere robotisering

Lösing is met zijn team druk bezig met het voorbereiden van Baumschultechnik 2019, op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus. Er zullen zoals gewoonlijk weer de allernieuwste technische ontwikkelingen te zien zijn. Volgend jaar zal onder andere worden ingezoomd op robotisering. „Robots om bijvoorbeeld potten te verplaatsen, of om grasbanen te maaien, zijn nu al inzetbaar in de kwekerij.”

De afgelopen editie van Baumschultechnik telde meer dan 300 deelnemers en rond de 8.500 kwekers van over de hele wereld.

Foto: Arno Engels

 

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar