Plantaardige sectoren samen in nieuwe koepel: PlantNet International

Nederlandse organisaties voor akkerbouw, tuinbouw, uitgangsmateriaal en techniek gaan internationaal samenwerken in PlantNet International. Namens de boomkwekerij is Royal Anthos deelnemer aan de koepel.


In PlantNet International gaan de organisaties Royal Anthos (boomkwekerij en bloembollen), GroentenFruit Huis, Plantum (uitgangsmateriaal), VGB (sierteelt), NAO (akkerbouw) en AVAG (techniek) samenwerken op sectoroverstijgende en internationale zaken. Dat gaat dan om handelsbevordering, het wegnemen van handelsbelemmeringen, keuringen en het toezicht op keuringen.

Ook andere onderwerpen zoals de internationale opdracht van de topsectoren, duurzaamheid in afzetgerichte vraagstukken, internationaal betalingsverkeer en arbeidsmarktbeleid worden genoemd als onderwerp.

€ 30 miljard

Gezamenlijk vertegenwoordigen zij het nationaal en internationaal opererende bedrijfsleven dat zorgdraagt voor een omzet van ongeveer € 30 miljard per jaar waarvan het merendeel op exportmarkten. De nieuwe organisatie vervangt daarmee Greenport Holland, maar is daarmee ook verbreed met akkerbouw. Henk Westerhof, voorzitter van Royal Anthos, is benoemd tot voorzitter van PlantNet. 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties