Plantarium: boomkwekers onderdeel van ecologische route

Plantarium biedt bezoekers een ecologische route. Boomkwekerij Out en Boomkwekerij Jos Frijns en Zonen maken hiervan onderdeel uit.

De ecologische route brengt bezoekers langs deelnemers die op gebied van duurzaamheid en gezondheid interessante producten presenteren.

Een van de bedrijven is Boomkwekerij Jos Frijns en Zonen. Het bedrijf heeft er dit jaar voor gekozen om geen kunstmest meer te gebruiken. Hier zijn de middelen OPF (Organic Plant Feed Granulaat) en Biovin voor in de plaats gekomen.

Buddleja filtert fijnstof

Boomkwekerij Out is eveneens onderdeel van de ecologische route. Het bedrijf is al langer bezig met duurzaamheid en was een van de eerste boomkwekerijen die 15 jaar geleden startte met biologische bestrijding. Zowel binnen als buiten worden roofmijten ingezet tegen spint. Het bedrijf speelt ook in op duurzame aspecten van Buddleja. Het gewas trekt niet alleen vlinders en bijen aan, ook zou het gewas aantoonbaar fijnstof uit de lucht filteren.

Bezoekers kunnen de route zelfstandig lopen aan de hand van een plattegrond. Ze kunnen echter ook aansluiten bij een geleide tour die op gezette tijden in diverse talen wordt aangeboden.

Praktische gegevens

Plantarium vindt plaats van woensdag 21 t/m vrijdag 23 augustus 2019, samen met GROEN-Direkt onder één dak, op het International Trade Center te Boskoop/Hazerswoude.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties