Plantarium by Night in teken van stedelijke vergroening

Gemeente Alphen aan den Rijn laat donderdag 22 augustus met Plantarium by Night drie sprekers inzoomen op stedelijke vergroening.

Tijdens Plantarium by Night, de speciale avondopening van de vakbeurs op de beurslocatie (aan de Denemarkenlaan), vindt de startbijeenkomst van Groen-Blauwe Stad plaats. Dan komen initiatieven voor een gezond en toekomstigbestendig Alphen aan den Rijn (waaronder Boskoop valt) aan bod. Groen betekent natuurlijk beplanting maar ook biodiversiteit, blauw bijvoorbeeld wateropvang.

Visieplan van Alphense ondernemers

Lodewijk Hoekstra, oprichter van NL Greenlabel en duurzame tv-tuinman, zal ingaan op ecosysteemdiensten (waarde van groen). Hij zal ook toehoorders inspireren om zelf aan de slag te gaan met vergroening.

Albert Haasnoot, programmamanager duurzaamheid Royal FloraHolland en bestuurslid De Groene Stad, vertelt over verzamelen, concretiseren en verzilveren van groene kennis.

Jan Verheul presenteert namens collega-ondernemers uit het stadshart van Alphen aan den Rijn een visieplan op het stadshart in 2022.

Aanmelden voor de bijeenkomst is mogelijk via deze link.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties