Plantarium: ‘Complimenten over uitstraling, kritiek op omvang deelnemersveld’

De beursorganisatie van Plantarium kijkt terug op een goed verlopen 35ste editie. „Bezoekers waarderen de nieuwe opzet van de beurs, waarbij inspiratie en beleving de boventoon voeren”, meldt de beurs. Maar ook dat het beursbestuur van deelnemers complimenten krijgt over de uitstraling van de beurs, maar kritiek op de omvang van het deelnemersveld en aantal bezoekers.

De nieuwe opzet van de vakbeurs kwam misschien wel het beste tot uitdrukking in de zogenaamde Houses of Inspiration. Dit waren presentaties waar bedrijven met elkaar samenwerkten en lieten zien hoe planten kunnen worden toegepast. Plantarium zegt dat de samenwerkende standhouders in de Houses of Inspiration tevreden zijn over het resultaat van die aanpak.

Positieve geluiden dus. Daar staat tegenover dat dit jaar tijdens de vakdagen 9.835 bezoekers zijn ontvangen, en dat is een lager aantal dan voorgaande jaren. Vorig jaar bleef de teller steken op 10.600. Met de consumentendag meegeteld deden 15.765 Plantarium aan; zo’n 250 minder dan in 2016.

Het beursbestuur tekent onder deelnemers kritiek op over de omvang van het deelnemersveld en het aantal bezoekers. Kort na de beurs evalueert het bestuur de afgelopen editie aan de hand van de ingeleverde evaluatieformulieren van de deelnemers. De stem van de deelnemers telt zwaar en zij worden actief in het vervolgtraject betrokken, meldt de beursorganisatie.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
TonGroenewegen
TonGroenewegen
3 jaren geleden

Wim ik ben het eens met je meningover plantarium.
De kwekers en handelaren lopen wel in Boskoop ze maken alleen een keuze waar ze hun tijd voor vrij willen maken .
Dus bezoeken wel groendirect maar slaan ze plantarium over.
Maak er gewoon weer 1 beurs van zou ik zeggen .