De Boomkwekerij Nieuws Plantarium Digital Expo 2020 vindt plaats op 2, 3 september

Plantarium Digital Expo 2020 vindt plaats op 2, 3 september

0

Fysiek gaat vakbeurs Plantarium niet door, maar een week later vindt de beurs wel online plaats: Plantarium Digital Expo 2020.

De beursorganisatie van Plantarium heeft gekozen voor 2 en 3 september als datum voor de online-editie. „We kiezen voor begin september omdat dan iedereen terug is van vakantie”, zegt beursmanager Jan van Seventer. Hij spreekt van het eerste digitale expo in de wereld van de sierteelt. Hiermee wil Plantarium volgens hem inzetten op een sneller herstel van de sector na de coronacrisis.

Plantarium Digital Expo 2020 heeft als doel de markt te verbinden en bezoekers te inspireren met nieuwigheden, trends en de laatste ontwikkelingen. Vanaf 19 mei kunnen bezoekers en deelnemers zich inschrijven.

360 graden

Met interactieve 360 graden product presentatie, krijgen en deelnemers zoals kwekers en veredelaars de mogelijkheid om planten en producten te tonen aan bezoekers.
Elke beursdeelnemer is te vinden met naam, logo, bedrijfsprofiel, sortimentbeschrijving, link naar de website en contactgegevens. Net zoals op een fysieke beurs, is er volgens Van Seventer ruimte om direct in gesprek te gaan met de standbemanning via verschillende functies.

Plantarium gaat dit jaar digitaal. (foto: Plantarium)

Rondetafel gesprekken

Tijdens het event kunnen internationale bezoekers afstemmen op het inhoudelijke live greenspiration programma. Met presentaties, interviews, rondetafel gesprekken en discussies over uiteenlopende onderwerpen en met de mogelijkheid om via een chat direct te reageren.

Nieuwigheden

Kwekers en veredelaars kunnen vanaf nu ook nieuwigheden aanmelden voor een keuring door de KVBC. Een eerste keuringsdatum wordt gepland in juni en een tweede vindt plaats op 24 augustus 2020. De prijsuitreiking vindt plaats op 2 september, de eerste dag van Plantarium Digital Expo 2020.

RHS Chelsea Flower Show

Niet alleen Plantarium gaat digitaal. Deze week vindt de tevens de eerste digitale versie plaats van de RHS Chelsea Flower Show. Aandacht is er onder andere voor de beste plant van het decennium.

 

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar