Plantarium dit jaar sowieso niet onder één dak met Groen-Direkt

De organisatie van vakbeurs Plantarium beslist in maart of dit jaar de vakbeurs fysiek kan doorgaan. Als datum is gekozen voor 1 tot en met 3 september. De beurs vindt in ieder geval niet onder hetzelfde dak plaats als Najaarsbeurs Groen-Direkt.

„Het zijn onzekere coronatijden en daarom wordt eind maart beslist of de beurs weer fysiek open kan in september”, zegt Jan van Seventer, beursmanager van Plantarium. „Onze beslissing hangt af van de actuele ontwikkelingen rondom de coronapandemie: daarom kan uitsluitend in de maand april worden ingeschreven door deelnemers, niet eerder en niet later.”

Als beursdatum is gekozen voor 1 tot en met 3 september. De beurs wordt op verzoek van beursdeelnemers dus niet zoals gebruikelijk in augustus gehouden, maar verplaatst naar begin september. De beurs valt daarmee na de zomervakantie.

Geen digitale editie

Als de beurs niet fysiek kan doorgaan, komt er volgens Van Seventer ook geen digitale editie van Plantarium. „In 2020 was de enige optie om een digitale beurs te houden, maar hierbij ontstond helaas te weinig interactie tussen deelnemers en bezoekers.”

Met de keuze voor begin september wordt de samenwerking met Groen-Direkt losgelaten. De Najaarsbeurs Groen-Direkt staat op de kalender voor 25 en 26 augustus. „Iedere datum heeft voor- en nadelen, maar dit is onze keuze. Begin september is bijna heel Europa terug van vakantie”, aldus Van Seventer.Als Plantarium fysiek doorgaat vindt de beurs plaats in het Plantarium-gebouw, de plek waar de beurs tot drie jaar geleden altijd werd gehouden.

Als de coronapandemie het toelaat keert Plantarium dit jaar terug naar het Plantariumgebouw.

Thema van de beurs is net als in 2020 ’Greenspiration’. Dit thema werkte in 2020 volgens de beursorganisatie digitaal al boven verwachting, met inmiddels meer dan 15.000 bezoekers uit 73 landen.

KVBC Spring Challenge

De KVBC Spring Challenge die in juni 2020 werd geïntroduceerd, krijgt een vervolg in juni van dit jaar. De opzet zal hetzelfde zijn, volledig digitaal met prijsuitreiking in besloten kring.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties