’Plantarium heeft de plank misgeslagen’

Jos van Lint was dertig jaar betrokken bij de organisatie van Plantarium toen hij in 2019 door bestuur op een zijspoor werd gezet. „Waarom de samenwerking met Groen-Direkt werd gestopt? Ik weet het niet, misschien waren ze bang te worden leeggegeten.”

„Dit zou voor mij de drukste tijd van het jaar moeten zijn”, zegt Van Lint. De directeur van Proba is met zijn bedrijf nog altijd verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van Plantarium. Tenminste, als er dit jaar sprake zou zijn geweest van een fysieke editie van de vakbeurs. Maar net als vorig jaar maakt corona een fysieke beurs onmogelijk.

„Dit zou voor mij eigenlijk de drukste tijd van het jaar moeten zijn”, zegt Jos van Lint. (Foto: Ron Barendse)

’Andere kwaliteiten nodig’

In het najaar van 2019 besloot het bestuur van Plantarium om Beewan ten koste van Proba naar voren te schuiven als nieuwe partner voor Plantarium. Daarmee werd ook Van Lint als jarenlang ’gezicht van Plantarium’ gepasseerd.

Hoe kijkt Van Lint terug op die beslissing? En wat zegt hij over het feit dat de samenwerking tussen Plantarium en Groen-Direkt overboord ging?  

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 17. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
marcel van leeuwen
marcel van leeuwen
28 dagen geleden
  1. Dood zonde dat er géén plantarium meer is. Dit was het visite kaartje van de Internationale Boomkwekerij en tuinplanten.