’Plantarium moet anders, maar niet alles tegelijk’

Jan Willem Griep, voorzitter Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij en Jan van Seventer, creatief directeur van Beewan staan aan de basis van de veranderingen die volgens hen nodig zijn om Plantarium toekomstbestendig te maken. „We willen met thema’s aan de slag, maar als we straks met lege zaaltjes zitten, hebben we iets niet goed gedaan.”

Griep en Van Seventer hebben zich in de afgelopen maanden sterk gemaakt voor de veranderingen die zij met Plantarium voor ogen hebben. In gesprek met vakblad De Boomkwekerij geven zij uitleg over de plannen.

Sinds zomer 2019 werkt Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij samen met Beewan. „Zij zijn ons klankbord geweest in de analyse van wat er gaande is in beurzenland”, zegt Griep. „ Zij hebben met een kritische en frisse blik naar Plantarium gekeken. In een aantal sessies hebben we nagedacht over waar we met Plantarium naar toe willen. Beewan heeft daarbij de rol van vernieuwer en regisseur meer en meer op zich genomen.”

Uiteindelijk heeft dat er ook toe geleid dat Beewan als partner is gekozen voor Plantarium. Proba, de huidige partner, blijft wel betrokken als uitvoerende organisatie van Plantarium, aldus Griep. „Maar voor het toekomstige beleid vinden we dat er andere kwaliteiten nodig zijn.”

Jan Willem Griep spreekt als voorzitter van Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij tijdens een eerdere editie van Plantarium.

Lees in het digitale magazine (met inlog) het hele interview.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties