Plantarium plaatst techniek bij de entree

De entree van Plantarium 2014 gaat worden gevormd door een straat met ruimte voor techniekdemonstraties. Het moet het startpunt vormen voor wat de beursorganisatie ‘een groene ketting’ noemt die tal van verschillende presentaties met elkaar verbindt.

Plantarium denkt na over verschillende vernieuwingen. Het doel daarvan is meer (vak)bezoekers en meer tevreden deelnemers, zo legt beursvoorzitter Jan Willem Griep in een persbericht uit. De beurs wil een totaalbeurs zijn voor alle schakels binnen de boomkwekerijketen en de branches binnen de sector. In het kader van de vernieuwingen wordt aan een vernieuwde website gewerkt waarbij wordt bekeken of er een koppeling met VARB mogelijk is. Dat moet opleveren dat het totale aanbod van de deelnemers nog maanden na de beurs toegankelijk blijft.

Nieuwigheden
Het is de bedoeling dat na de techniekstraat groene deelnemers hun product kunnen presenteren aan het publiek. Het moet volgens de beursorganisatie een feest worden van arrangementen met onder andere snijheesterproducten in een bloemen- en plantenshoppresentatie. De centrale as van de beurs bestaat uit voorbeelden van plantencombinaties en mondt uit in de conceptstore; een ideale winkelomgeving. Het eindpunt van de ’groene ketting’ is volgens Plantarium de meest bijzondere: de nieuwighedenpresentatie.

Plantarium wordt in 2014 gehouden van 27 tot en met 30 augustus.