Plante Bleue gebruikt normering MPS-ABC

Bij de Franse certificering Plante Bleue mag Val’hor gebruikmaken van het normeringssysteem van MPS. Dat zijn beide organisaties overeengekomen op de Salon du Végétal.

Op de Franse vakbeurs, vorige week in Angers, hebben Val’hor en MPS een driejarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Val’hor vertegenwoordigt 50.000 Franse bedrijven die sierteeltproducten kweken, verhandelen en verkopen.

Val’hor biedt aan Franse kwekers de certificering Plante Bleue aan. Deze bestond eerst uit twee niveaus: zelfdiagnose en certificering van good practises. Sinds dit jaar is ook een derde niveau haalbaar, waarbij wordt gecertificeerd op basis van resultaten.

Het derde niveau van Plante Bleue en MPS-ABC zijn verwant aan elkaar. Diverse Franse kwekers hebben ook MPS, vandaar dat Val’hor contact zocht met MPS. Met het normeringssysteem van MPS kan Val’hor de resultaten van Franse kwekers vergelijken met het internationale MPS-ABC.

Ook is afgesproken dat Franse kwekers middels één audit, zowel Plante Bleue als MPS-ABC kunnen behalen. Zo wordt dubbel werk voorkomen, aldus MPS.

Totaal zijn 157 Franse kwekerijen, met een gezamenlijk areaal van 4.023 ha, gecertificeerd met Plante Bleue.