Plantenklokken deze zomer over op beeldveilen

De plantenklokken van Aalsmeer en Naaldwijk gaan deze zomer over op beeldveilen. Er komen geen karren meer voor de klok langs. Schouwen blijft vooralsnog mogelijk.

Royal FloraHolland werkt stap voor stap naar een landelijke digitale veiling met nieuwe logistiek. Het huidige verdeelproces vormt ze geleidelijk om naar vraag gestuurd orderpicken.

Een van de consequenties van onze nieuwe logistiek is dat er geen karren meer voor de klok langs kunnen rijden. Inkopers kunnen de planten nog wel vooraf aan het veilproces schouwen.

Bloemen worden al een tijd niet meer fysiek geveild. Deze zomer rijden ook de plantenkarren in Naaldwijk en Aalsmeer niet meer voor de klok langs.

Drie fases

RFH stapt op deze exportvestigingen in drie fases over op beeldveilen. Vanaf 19 juli start ze met het beeldveilen van groene planten. Vanaf 2 augustus volgen de bloeiende planten en vanaf 16 augustus zijn de outdoor planten aan de beurt.

In aanloop naar het beeldveilen pakt RFH de betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie aan. De veiling intensiveert kwaliteitscontroles in de weken voor de implementatie van beeldveilen. Voor plantenkwekers is RFH photo beschikbaar: deze app vergemakkelijkt het maken van kwalitatieve productfoto’s. Binnenkort is RFH photo ook beschikbaar voor bloemenkwekers en inkopers.

Het is nog niet duidelijk wat er met de fysieke klokken van Rijnsburg gebeurt. Daarover valt na de zomer een beslissing.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ali azam
ali azam
2 jaren geleden

Kwekers denk deze zomer heel goed na of je lid wil blijven van een club waar werkelijk alles wat je ziet en hoort niet waar is, en waar je op serieuze vragen zeker geen antwoord meer krijgt. Veel kwekers overwegen inmiddels om het lidmaatschap om te zetten in een aanvoerderschap zodat ze van de lasten van het lidmaatschap af zijn maar wel aanvoerder blijven. Zeker voor kwekers die veel direct handelen is het lidmaatschap totaal niet interessant meer, omzetten naar aanvoerderschap betekend veel vrijheid om te handelen en zelf direct aan klanten kunnen factureren. Daarnaast komt je ledenkapitaal in 3 jaar naar je toe, wat op zich een prettige bijkomstigheid is. kijk eens op vanlidnaaraanvoerder.nl voor de formulieren om om te zetten.