Platform gaat voor gecertificeerde handel in planten

  Het Platform Duurzame Handel Bloembollen & Vaste Planten gaat voor 100% gecertificeerde bloembollen en vaste planten in 2024. In 2020 moet 50% gecertificeerd zijn en in 2022 75%. Transparantie is volgens de leden van het platform een must om de verschillende marktpartijen te kunnen blijven beleveren.

  In het Platform Duurzame Handel zijn 20 handelsbedrijven van bloembollen en vaste planten verenigd. In stappen werkt het Platform toe naar 100% certificering van het Nederlands product dat door hen wordt verhandeld. In samenwerking met producenten, certificerende organisaties en controle- en kennisinstellingen wil het Platform de doelstellingen verder uitwerken.

  In het soort certificering wordt geen keuze gemaakt, dit kan MPS, PlanetProof, Global G.A.P. of Skal zijn. Daarnaast komen er doelstellingen op het gebied van kwaliteit, met name gericht op minimummaten en  soortechtheid. Samen met BQ Support onderzoekt het Platform de mogelijkheden om de controles naar de retail te verleggen. Najaar 2018 gaat hiervoor een pilot van start.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties