De Boomkwekerij ’Plattelandswoning versnelt herstructurering’

  ’Plattelandswoning versnelt herstructurering’

  0

  Dat in de regio Boskoop veel agrarische bedrijfswoningen worden omgezet naar plattelandswoning stimuleert de herstructurering. Dat zegt kweker Peter Bontekoe deze week in vakblad De Boomkwekerij.

  In de regio Boskoop vragen veel ondernemers voor hun agrarische bedrijfswoning de status Plattelandswoning aan. De gemeente Alphen aan den Rijn willigt de meeste van deze verzoeken in. Daarmee wil de gemeente onder andere verpaupering van het buitengebied tegengaan.

  Peter Bontekoe was als kweker en raadslid in de voormalige gemeente Boskoop al nauw betrokken bij deze problematiek. Hij kijkt met tevredenheid naar de inmiddels aangepaste regeling. „Tot voor kort stagneerde de verkoop van bedrijven, maar de status ’plattelandswoning’ zorgt voor meer mogelijkheden.”

  Lees meer over het omzetten van een agrarische bedrijfswoning naar plattelandswoning in De Boomkwekerij nummer 4. Deze ligt op vrijdag 17 februari bij abonnees op de mat.

  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.