Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Pool doet aangifte tegen uitzendbureau wegens bedreiging

  Pool doet aangifte tegen uitzendbureau wegens bedreiging

  1

  De Poolse werknemer Roland Mazurek heeft aangifte gedaan tegen uitzendbureau ’Efficient at Work’ wegens doodsbedreiging en mishandeling. Dat bericht de Telegraaf vandaag op haar website. De Pool werd naar eigen zeggen eind november van zijn bed gelicht door een van de twee directieleden van het uitzendbureau.

  De aanleiding voor de bedreiging zou zijn dat hij met de pers had gesproken over misstanden op het werk en in de huisvesting. De directeur van het uitzendbureau ontkent dat hij de medewerker heeft bedreigd en mishandeld.

  Foto: Shutterstock

  LTO Glaskracht vindt het goed dat de zaak bij de politie ligt. „Politie kan daar onderzoek naar doen. Laat de duidelijkheid nu maar komen”, zegt Jacco Vooijs, voorzitter van afdeling Westland. „De glastuinbouw is een maak-industrie, waar veel arbeid voor nodig is. We willen dat dat allemaal in orde is. Mochten er misstanden zijn, dan moeten die worden aangepakt.”

  Volgens Vooijs is er echter geen direct verband met de glastuinbouw. „De Telegraaf legt die link, maar die is er niet. Het is een conflict tussen een werknemer en zijn uitzendbureau.”
  Volgens het uitzendbureau zelf heeft de Pool ’een paar keer in de tuinbouw gewerkt’.

  Desondanks meldde de Telegraaf in het fotobijschrift: „De hemel licht spookachtig op in de oranje gloed uit de kassen van het Westland. Voor menig Pool is het hier ook daadwerkelijk niet pluis.”

  Bron: Telegraaf

  1
  Reageer op dit artikel

  avatar
  1 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  1 Comment authors
  Clau Cen Recent comment authors
  nieuwste oudste meest gestemd
  Clau Cen
  Gast
  Clau Cen

  Volgens mij moeten julie beter onderzoeken
  Wil je goed beeld over problemen bel mij media dipdapdop?❤️