Precisie-bedrijven voegen bodemscan-kennis samen

Fleuren Tech, Van den Borne Aardappelen en Soil Services Internationaal hebben hun kennis van bodemscans en precisielandbouw samengevoegd in een nieuw gezamenlijk bedrijf, SoilMasters.

Met de oprichting van SoilMasters versterken de drie partijen hun innovatiekracht, laat Yannick Smedts van Fleuren Tech weten, zoals het precisietechnologie-bedrijf van Boomkwekerij Fleuren heet. „Precisielandbouw betekent voor ons meer en betere data verzamelen”, aldus Smedts, „om daarmee de juiste adviezen te kunnen geven om het bodemgebruik verder te optimaliseren.”

SoilMasters brengt de bodem van percelen in kaart met een EMI-sensor (Elektro Magnetische Inductie) die de elektrische geleidbaarheid van de bodem meet. Het bedrijf gebruikt vervolgens de EC-waarden om de beste locaties van bodembemonstering vast te stellen. Na analyse geeft SoilMasters een nauwkeurig bemestingsadvies dat gekoppeld wordt aan taakkaarten voor precisiebemesting. De data zijn volgens Smedts te koppelen aan ieder managementsysteem.

Foto: SoilMasters

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties