Precisiestrooier en brede schoffel voor Zundertse kwekers

In samenwerking met Treeport Zundert heeft loonbedrijf Huijbregts een precisie-rijenstrooier gebouwd, en Hergo Boomkwekerij heeft een 7,5 m brede schoffelmachine laten ontwerpen.

Beide machines zijn voortgekomen uit de werkgroep Mechanische Onkruidbeheersing van Treeport Zundert. „We komen samen tot oplossingen voor problemen in onze praktijk”, zegt kweker John Dictus en voorzitter van de werkgroep.

Huijbregts heeft een pneumatische rijenstrooier gebouwd die, op basis van gps en taakkaarten, meststoffen per vierkante centimeter kan doseren. Daarmee is een afgifte van 50 tot 2.000 kg/ha mogelijk. Bekijk hier een demo van deze machine.

Sinds vorig jaar werkt Lodders (ook lid van de werkgroep) met een soortgelijke precisiebemester op bedden.

Hergo Boomkwekerij heeft een in- en uitklapbare schoffelmachine ontworpen die in één werkgang 7,5 m breed kan schoffelen, in planten die tot 1 m hoog zijn. „Het heeft veel tekenwerk gekost”, zegt Styen Herijgers van het bedrijf, maar de machine levert Hergo veel tijdwinst op: 1,5 uur per perceel in plaats van 6 uur, inclusief afstellen van de machine. Bekijk hier een demo van deze machine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties