’Prijzen gemiddeld 3% hoger’

De prijzen van boomkwekerijproducten zijn met gemiddeld 3% verhoogd, zo blijkt uit het nieuwe Prijzenregister van H. de Bakker Expertisebureau.

Herman de Bakker heeft ook de nieuwste uitgave, de elfde sinds 2006, samengesteld voor de gewasgroepen heesters, coniferen, klimplanten (ene kant boekje), spillen en laanbomen (andere kant boekje).

prijzenregister

De prijsverhoging is volgens De Bakker met name in het voorjaar ontstaan. „Een logisch gevolg van de goede vraag naar tuinplanten. De verhoging is een goede basis om het nieuwe seizoen mee te starten.”

’Verhoging hard nodig’

De verhoging was hard nodig, aldus De Bakker. „Die kwam de laatste jaren heel weinig voor in de sector, terwijl de kosten wel doordraaien.”

Bij de samenstelling van het Prijzenregister viel het De Bakker verder op, dat met name in regio Boskoop verschillende prijzen worden gehanteerd, ook als het om dezelfde producten gaat. „Per kweker is er toch nog diversiteit aan product en kwaliteit. Lastig om dan één lijn te trekken.”

Gebruik als leidraad

Het Prijzenregister vermeldt gebruikelijke kwaliteitsomschrijvingen, en prijzen met een bandbreedte waarbinnen de meeste transacties tot stand komen. Volgens De Bakker gebruikt een groot aantal kwekers en handelaren het register nog altijd als leidraad voor het bepalen van eigen prijzen.

Een abonnement kost €39,50 per uitgave; jaarlijks wordt het dan toegezonden. Een eenmalig exemplaar kost €49,50. Prijzen zijn exclusief btw.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties