Dit zijn de prijswinnaars van GrootGroenPlus

Drie gouden medailles en prijzen voor de beste stands en het beste groene imago; bij de opening van GrootGroenPlus werden tal van prijzen uitgereikt.

Pyracantha coccinea ’Red Star’, Prunus lauroceracus ’Zsófi’ ( Sofia) en Juniperus communis ’Lemon Carpet’ ontvingen alle drie op GrootGroenPlus een gouden medaille. Sinds enkele jaren benoemd GrootGroenPlus geen beste nieuwigheid meer, maar worden alle gouden medailles uitgereikt op het podium omdat het allemaal prijswinnaars zijn. Respectievelijk Hoogeveen Plants, Breederplants en Schrauwen-Moerings (foto) mochten op het podium de oorkonde in ontvangst nemen. Naast de drie gouden, werden er 7 zilveren en 1 bronzen medaille uitgereikt.

Beste stand

Van der Peijl Tuinplanten heeft de beste groene stand van GrootGroenPlus. Deze winnaar van de Jac. Loddersprijs ontving ook een FotoCCAr, geschonken door Pierre Demesmaeker. Agro de Arend won de Jan van Dongenprijs voor de beste toeleveranciersstand. Ook deze stand sloot volgens de jury het beste aan op de slogan van de beurs.

Groene imago

ESRI Potcultuur sleepte de  Zunderts Groen Imago Prijs (ZGIP) 2019 in de wacht. Deze aanmoedigingsprijs werd in 2014 in het leven geroepen door het college van B&W van Zundert, voor een bedrijf uit Zundert dat de regio het best promoot. De winnaar ontving een certificaat, wisselbeker en een kleinere versie daarvan.

Boomfeestdagboomverkiezing

Vanaf dit jaar organiseert de stichting Nationale Boomfeestdag  (BFD) een jaarlijkse boomverkiezing welke op GrootGroenPlus wordt uitgereikt. Om de boom te vinden die deze prijs verdiende, werd gekeken naar de favorieten. Alle exposanten van vakbeurs GrootGroenPlus konden hun favoriet invullen in hun deelnemersprofiel. In 2019 werd de Amelanchier lamarckii ingezonden door Boomkwekerij Dams verkozen tot Boomfeestdag-Boom 2019. Een nieuwe prijs voor de kidsproof boom van 2019 en uitgereikt aan de inzender die voldeed aan de Boomfeestdag-kwaliteitscriteria.

Foto’s: Arno Engels

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties