Prijzen Royal FloraHolland door het plafond

  In juni leverden bloemen, kamerplanten en tuinplanten die telers via Royal FloraHolland verhandelden gemiddeld veel hogere prijzen op dan vorig jaar. De telers dichtten een stuk van het gat dat de coronacrisis in hun omzet heeft geslagen. De twee ’extra’ veildagen droegen daar ook aan bij.

  Met veel kwekers gaat het momenteel beter dan in de eerste weken van coronacrisis. Halverwege de maand mei lag de omzet die ze via de veiling realiseren nog €400 tot 450 miljoen achter bij vorig jaar. Eind juni was dat nog €300 miljoen. Door gemiddeld hogere prijzen hebben kwekers iets van de achterstand ingehaald. Juni was voor veel kwekers van bloemen, planten en tuinplanten een goede maand.

  Hoge chrysantenprijzen

  De middenprijs voor bloemen lag in juni 26,7% hoger dan vorig jaar. De omzet lag 32,4% hoger. In de top 15 vallen onder meer de hogere prijzen van troschrysant (+144,3%) en pluischrysant (+117,3%) op. Voor troschrysant, waarvan er 18,6% minder werden verkocht, betaalden kopers gemiddeld 41 cent. Voor pluischrysant was dat 48 cent bij een 10,5% lagere aanvoer. Chrysant was een van de producten die in maart, april en mei hard werden getroffen door de coronacrisis.

  Lees hier meer over de maand juni bij Royal FloraHolland in het digitale magazine van de Bloemisterij van deze week.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties