De Boomkwekerij Nieuws Prima handelsstemming tijdens De Groene Sector Vakbeurs

Prima handelsstemming tijdens De Groene Sector Vakbeurs

0

Deelnemers aan de vorige week gehouden Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg spreken van een goede beurs. „We pikken toch altijd wel weer nieuwe klanten op”, aldus boomkweker Herman Rendering.

De twintigste editie van De Groene Sector Vakbeurs op 15, 16 en 17 januari is bezocht door ruim 18.000 groenprofessionals. Dat zijn er volgens de organisatie ruim 500 meer dan vorig jaar. De beurs richt zich met name op hoveniers en andere bedrijven die actief zijn in de aanlegbranche. Naast leveranciers van onder andere park- en tuinmachines, meststoffen en tuinoverkappingen staan er ook een kleine twintig boomkwekers op de beurs.

’Werk zat’

Een van hen was Boomkwekerij Rendering uit Aalten. Volgens Herman Rendering is de stemming op de beurs heel goed. „Iedereen heeft werk zat”, aldus de kweker. Rendering noemt de beurs vooral een relatiebeurs. „We schrijven geen orders op deze beurs maar ontmoeten wel veel vaste klanten. Ik denk dat we hier voor de 18e keer staan en we pikken toch altijd wel weer nieuwe klanten op.”

Rendering benutte de beurs onder andere om afnemers uitleg te geven over Integrale Beplantingsmethode Ruyten (IBR). „Ik heb altijd geloof gehouden in deze methode en inmiddels lijkt een omslagpunt bereikt. Een afnemer als bijvoorbeeld Rijkswaterstaat wil nu ook met IBR werken.”

In de stand van Veiling Vaassen zegt Martin Swensson: „De aanleg bij klanten loopt hartstikke goed door en dat merken we de laatste tijd op onze cash-and-carry. Alle hoveniers hebben het druk en qua aanloop op de beurs heb ik ook het idee dat het drukker is dan voorgaande jaren.”

’Bezoekers horen niet allemaal tot doelgroep’

In de stand van Menkehorst kwekerijen spreekt Carola Ebens ook van een prima handelsstemming. „Weinig bezoekers klagen, de meesten zitten qua werk helemaal vol.” De aanloop op de beurs is goed maar Ebens vindt wel dat er behoorlijk wat bezoekers lopen die niet tot de doelgroep behoren. „Ik zie veel mensen met weinig affiniteit met groen, en dat is jammer”.

En er waren meer standhouders die dat was opgevallen. Wielent Zonnebeld van kwekerij, groothandel en groencentrum Zonnebeld, bijvoobeeld. „De kwaliteit van het bezoek is niet altijd even goed. Ik zie vrij veel particulieren langskomen en bijvoorbeeld ook medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Maar ondanks dat spreekt hij van een goede beurs. „De handel gaat perfect en de stemming is hier positief.”

De eerstvolgende editie van de Groene Sector Vakbeurs is op 14, 15 en 16 januari 2020 in Evenementenhal Hardenberg.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij
Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar