Randwijk toont resultaten onderstammenproef

Tijdens open dagen van Proeftuin Randwijk zijn onder andere laatste resultaten te zien van een onderstammenproef met Conference op Q-Eline.

De proeftuin houdt dit jaar niet zoals gebruikelijk een open dag, maar twee open dagen. Donderdag 17 augustus is bedoeld voor fruittelers en vruchtboomkwekers uit Nederland en België, vrijdag 18 augustus is voor het eerst ook voor internationale vakgenoten.

Het programma op donderdag (vanaf 14.30 uur) bestaat uit rondleidingen langs diverse proeven, demonstraties en er is een bedrijvenmarkt. Er is onder andere aandacht voor rode perenrassen, rassenonderzoek bij appel en demo’s met Jonagold- en Gala-mutanten.

Demonstraties worden gedaan met onder andere emissiebeperkende technieken, een afrolsysteem voor hagelnetten en cameratechnieken die bloesem- en vruchtontwikkeling kunnen monitoren. De open dag eindigt rond 20.15 uur met een netwerkborrel.

Vrijdag meer voor appelteelt

Het programma op vrijdag is vergelijkbaar, maar er zal meer aandacht zijn voor de appelteelt. De internationale open dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Toegang is gratis voor supporters en sponsoren van Proeftuin Randwijk. Toegangsprijs voor anderen betreft op donderdag €20 en op vrijdag €50, inclusief hapje en drankje.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties