Proven Winners breidt uit met sierbomen

Proven Winners omhelst niet meer alleen perkplanten, heesters en vaste planten. Het Amerikaanse consumentenmerk breidt nu uit met een collectie sierbomen.

Spring Meadow Nursery die de bloeiende heesters van Proven Winners leidt, is voor de sierbomen een partnerschap aangegaan met UpShoot Horticulture Marketing Firm, zo meldt Nursery Management.

UpShoot is het nieuwe bedrijf van Maria Zampini die voorheen Lake County Nursery leidde. Deze boomkwekerij heeft in de afgelopen jaren gezorgd voor diverse nieuwe sierbomen, de zogeheten LCN Selections die ook in Europa op de markt zijn.

Zampini gaat het bomenprogramma van Proven Winners organiseren. Dat begint met zeven selecties die bedoeld zijn voor verkoop aan tuincentra en hoveniers: Malus Lollipop en Show Time, Prunus Pink Snow Showers en Weeping Extraordinaire, Betula Avalanche, Cornus alternifolia Golden Shadows en Crataegus crus-galli Crusader.

Iedere kweker kan volgens Zampini meedoen met de Proven Winners-sierbomen, door plantgoed in te kopen bij vermeerderingsbedrijven van de selecties. Zo gaat Proven Winners ook te werk met zijn tuinplanten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties