De Boomkwekerij Provincie steekt half miljoen in Laanboomhuis

  Provincie steekt half miljoen in Laanboomhuis

  0

  Voor de nieuwbouw van het Laanboomhuis heeft provincie Gelderland €500.000 aan subsidie toegezegd.

  Kees van Rooijen, voorzitter van Tree Centre Opheusden (TCO), is heel blij met de provinciale steun. „Het is een substantieel bedrag.”

  TCO en de provincie behoren tot de partners binnen het Laanboompact. Het bedrijfsleven in de regio Opheusden heeft de afgelopen jaren altijd financieel bijdragen aan dit pact. „Onze bijdrage hebben we nu met de toegezegde subsidie dubbel en dwars terugverdiend.”

  De leden van TCO zullen zelf ook financieel bijdragen aan het Laanboomhuis. Daarmee is op de afgelopen ledenvergadering ook ingestemd, toen de leden akkoord gingen met een plan om het Laanboomhuis te realiseren. „Onze contributie zal iets omhooggaan, maar daar schrokken de leden niet van op de ALV”, aldus Van Rooijen.

  Bedrijven investeren zelf ook in bijvoorbeeld ruimte om klanten netjes te ontvangen. „Ze zien in dat hun erf niet alleen een werkplaats is, maar ook een visitekaartje. Dan zeggen ze over het Laanboomhuis: ’het kan niet zo zijn dat mijn vereniging dan achterblijft’.”

  Vergunningstraject ingezet

  Het vergunningstraject voor de nieuwbouw is nu ingezet. Vanuit TCO is een werkgroep bezig met alle voorbereidingen. „In onze werkgroep zit ook een notarieel jurist en een accountant. We zetten maar een keer zo’n gebouw neer, en dan doen we dat ook goed.”

  Van Rooijen verwacht dat de nieuwbouw op het ABC-terrein eind volgend jaar kan beginnen. „Dan kunnen we in 2020 in het Laanboomhuis.”

   

  Reageer op dit artikel

  avatar