Provincie Zuid-Holland stelt handelsreis naar China uit

De handelsmissie van de provincie Zuid-Holland naar het Chinese Langfang gaat vooralsnog niet door. In verband met festiviteiten in de Chinese regio komt de geplande datum van 21 september bij nader inzien toch niet goed uit.

Gemeente Alphen aan den Rijn trof in de afgelopen periode voorbereidingen voor deelname aan een handelsmissie naar de Chinese regio Langfang. Wethouder Kees van Velzen riep onlangs nog boomkwekers op om deel te nemen aan de handelsmissie. Het streven was om met minimaal negen agrarische bedrijven een delegatie te vormen.

Een van de doelstellingen van het bezoek was om de markt voor boomkwekerijproducten in kaart te brengen, rekening houdend met het klimaat in de regio. Langfang kent een landklimaat met koude winters en warme zomers. Volgens Van Velzen heeft de regio ook behoefte aan kennis. In hoeverre de provincie Zuid-Holland daarin een rol kan spelen stond eveneens op de agenda van de handelsmissie.

Vooralsnog is er geen nieuwe datum gepland voor een bezoek aan China. Vorig jaar vond vanuit de provincie Zuid-Holland voor het eerst een handelsmissie plaats naar de Chinese regio Langfang.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties