Tuin en Landschap nieuws Provincies: meer bomen kappen dan planten

Provincies: meer bomen kappen dan planten

1

Volgens het Klimaatakkoord zou Nederland meer bomen moeten planten, maar provincies hebben nog maar weinig concrete plannen voor aanplant.

Uit eerder onderzoek van Wageningen University & Research bleek al dat het Nederlandse bosareaal is gedaald: van 376.000 ha in 2013 naar 365.000 ha in 2017.

Voor het tv-programma De Monitor is aan alle provincies gevraagd hoeveel ze op korte termijn nog gaan kappen en aanplanten. Daaruit blijkt dat ze concrete plannen hebben om 1.231 ha te kappen, en om 304 ha nieuw bos aan te leggen.

Volgens De Monitor is dit beeld echter niet compleet, omdat veel provincies geen overzicht van bestaand en nieuw bos hebben. Enkele provincies hebben wel plannen voor nieuw bos, maar de oppervlakten en de locaties zijn nog niet duidelijk.

Bekijk hier de aflevering over de bomenkap.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
I. Van Dommele Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
I. Van Dommele
Gast
I. Van Dommele

Helemaal mee eens, deze “ontdekking” vinden wij en vele anederen gewone burgers een ramp! Hoe krijgen ze het verzonnen. Ons viel wel steeds op dat er erg veel “gewerkt” wordt in het bos, maar deze onomkeerbare en kwalijke houtkap lijkt me desastreus! Waarom niet direct “paal en perk” gesteld. Ik zou zeggen direct ommezwaai maken en juist redden wat er nog te redden valt….
Meer petities..?