Banken bieden bedrijven uitstel van aflossingsverplichting

Nederlandse banken geven ondernemers uitstel van aflossingsverplichtingen van leningen. Het is onderdeel van het pakket maatregelen om bedrijven te ondersteunen tijdens de coronacrisis. MKB-ondernemers kunnen zes maanden uitstel van aflossingsverplichtingen van leningen aanvragen.

Rabobank

Bij Rabobank moeten klanten zelf aangeven dat ze uitstel willen. Dat kan door online een formulier in te vullen via bijgaande link. Vermeld hierbij het leningnummer van de lening(en) waarvoor je uitstel wilt aanvragen.

Rabobank vraagt bedrijven om eerst te onderzoeken of ze gebruik kunnen maken van overheidsmaatregelen, zoals het uitstellen van belastingen en de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.

Verzoeken die betrekking hebben op de aflossingen van maart kunnen tot uiterlijk 30 maart om 13.00 uur worden ingediend. Als je het verzoek later indient, zal het uitstel gelden voor de aflossingsverplichtingen vanaf april.

Heeft je bedrijf meer dan €3 miljoen aan financieringen uitstaan bij de Rabobank? Ook dan vul je het online formulier in om uitstel aan te vragen. Vervolgens neemt de bank persoonlijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Bedrijven die voor de uitbraak van corona al begeleiding kregen van de afdeling Bijzonder Beheer kunnen ook uitstel van aflossingsverplichtingen aanvragen. Vul het online formulier in om uitstel aan te vragen. Vervolgens zal de bank laten weten welke mogelijkheden er zijn.

ABN Amro

Ook ABN Amro komt met maatregelen waardoor bedrijven en hypotheekklanten met betalingsproblemen tijdelijk geen aflossing hoeven te betalen. ABN AMRO treft de volgende steunmaatregelen voor klanten:

-Voor een groep van zo’n 55.000 Commercial Banking-klanten, die een lopend zakelijk krediet hebben tot €2,5 miljoen, wordt betaling van rente en aflossing automatisch opgeschort voor 6 maanden. In de maanden april tot en met september worden voor deze bedrijven geen betalingen voor aflossing en rente geïncasseerd. Zij kunnen deze termijnen later voldoen. Als een bedrijf het uitstel niet nodig heeft, dient dit uiterlijk 31 maart bij ABN AMRO te worden gemeld. Het uitstel vindt dan voor dit bedrijf niet plaats.

-Bovengenoemde uitstelregeling staat daar waar mogelijk ook open voor Commercial Banking-klanten met een lopend krediet boven de €2,5 miljoen. Deze bedrijven kunnen contact opnemen met ABN AMRO om de mogelijkheden te bespreken.

-Voor klanten met een lopend particulier krediet zijn er twee maatregelen. Deze zijn gericht op ZZP’ers, flexwerkers en andere klanten die geraakt worden door het coronavirus en mogelijk al snel te maken hebben met financiële consequenties:

-Klanten met een hypotheek bij ABN AMRO, Florius of Moneyou kunnen een verzoek doen om rente en aflossing voor 3 maanden op te schorten.

-Ook is er een soortgelijke uitstelregeling voor klanten met een lopend consumptief krediet bij ABN AMRO Retail Banking en ALFAM.

Door deze maatregelen ontstaat er bij de betreffende bedrijven, ZZP’ers en particuliere klanten extra lucht in hun liquiditeitspositie. Dat is belangrijk omdat het coronavirus acute impact heeft op de financiën van veel klanten.

ING

Ook ING neemt maatregelen. Kleinere ondernemingen, met een financiering tot €2,5 miljoen, kunnen een half jaar uitstel krijgen van de aflossing van hun leningen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken is de nood onder ondernemingen hoog. Om voor dat uitstel in aanmerking te komen, geldt wel dat de bedrijven in de kern gezond moeten zijn.

Consumenten die door wegvallende inkomsten tijdelijk minder financiële ruimte hebben om de hypotheeklasten te betalen, wordt aangeraden contact op te nemen met hun bank.

Andere banken

Naast deze banken geven ook de Volksbank, Triodos Bank en BNG Bank ondernemers uitstel van aflossingsverplichting.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties