Recordaantal bomen en struiken geplant in Drenthe

In Drenthe zijn dit najaar door erfeigenaren, bewonersinitiatieven en vrijwilligersgroepen een recordaantal bomen en struiken aangevraagd. Er zijn in totaal zo’n tweehonderd verzoeken ingediend, wat neerkomt op bijna 30.000 stuks bosplantsoen. Afgelopen weken zijn de bomen en struiken bezorgd en geplant. Niet eerder leverde Landschapsbeheer Drenthe en Plan Boom zoveel bosplantsoen in een seizoen.

Landschapsbeheer Drenthe ondersteunt onder de noemer Streekbeheer bewoners- en vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor het vergroenen van hun eigen woon- en leefomgeving. Deze groepen krijgen beplanting en advies. Ook ondersteunt Landschapsbeheer Drenthe, op verschillende plekken in de provincie, grondeigenaren bij het natuurlijk maken en/of het (her)inrichten van hun erf.

Bomen geplant
In Drenthe is een recordaantal bomen en struiken geplant. (Foto: Shutterstock)

Passend bij de streek

De beschikbaar gestelde bomen en struiken zijn inheems, autochtoon en passen zoveel mogelijk bij de streek. Het gaat om bomen en struiken die van oorsprong groeien in de provincie en geschikt zijn voor de bodemomstandigheden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties