Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Reportage: Duurzaam en schoon telen, ook in Afrika

Reportage: Duurzaam en schoon telen, ook in Afrika

0
Reportage: Duurzaam en schoon telen, ook in Afrika

Een duurzame sierteeltketen is waar de sierteeltsector naar streeft. Het idee leeft bij verscheidene telers dat vermeerderaars deze handschoen minder serieus oppakken dan producenten van bloemen en planten. Onzin is de respons van vermeerderingsbedrijven. Een kijkje in de keuken op de bedrijven van Florensis en P vd Haak Handelskwekerij in Ethiopië en Kenia geeft weer dat een schoon en duurzaam begin hoog in hun vaandel staat.

Telers wensen kwalitatief goed uitgangsmateriaal. Hier worden in toenemende mate naast schone, ook duurzame gewassen onder verstaan. Eddy van Heist, bij plantenkwekerij Brabant Plant verantwoordelijk voor de teelt van bloemisterijgewassen, merkt dat hij hier steeds meer op kan vertrouwen. „Onze klanten stellen hogere eisen aan duurzaamheid. Daar proberen we aan te voldoen onder meer door in zee te gaan met vermeerderingsbedrijven die duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben. Breder nog: die maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus nemen. Dus naast duurzaam ondernemen, ook sociaal ondernemen.”

Vorig artikel Laatste alv RFH stemt voor leden Ledenraad
Volgend artikel Will Schiphol remain the number one flower hub in Europe?
Peter van Leth is per 2001 in dienst bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Het is zijn vierde agrarische vakblad waar hij werkzaam is, na Het Loonbedrijf, De Fruitteelt en OOGST. Geboren en getogen in Utrecht lag een groene schoolkeuze niet direct voor de hand, maar bij beroepskeuzetesten op het atheneum kwamen groene opleidingsrichtingen toch steeds uit de bus. Hij koos voor de Rijks Hogere Tuinbouwschool in Utrecht. En is in die boeiende sector blijven hangen, niet middenin maar vanaf de zijlijn als journalist. Eigenlijk zou hij wel alle onderwerpen willen beetpakken om over te schrijven, maar toch met enige voorliefde voor ondernemerschap, personeelsbeleid, jong talent, gewasbescherming en veredeling.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties