Resultaten bladluisonderzoek en meer op open dag Delphy

Het biologische middel Flipper heeft een goede werking tegen katoenluis in Viburnum. Dat blijkt uit onderzoek van Delphy. Deze en andere onderzoeksresultaten worden vrijdag 28 september gepresenteerd tijdens de open dag op de Onderzoekslocatie Boomkwekerij in Boskoop.

Flipper van Bayer Cropscience is een product van plantaardige oorsprong op basis van carbonzure kaliumzouten. Het is een nieuw middelen. Raken van het insect is essentieel voor een goed resultaat net als spuiten met de juiste weersomstandigheden. Luizen die geraakt worden, werden goed gedood. De luizen aan de onderkant van het blad werden tijdens onderzoek onvoldoende geraakt en bestreden. Hierdoor vraagt de inzet van Flipper wel een andere strategie dan de inzet van chemische middelen die vaak ook een  (lokaal) systemische werking hebben.

Flipper was een van de middelen tegen katoenluis die zijn onderzocht door Delphy. Op de Onderzoekslocatie Boomkwekerij heeft Delphy in 2018 diverse onderzoek uitgevoerd waaronder onderzoek naar een effectieve bestrijding van katoenluis. Een aantal toegelaten en nieuwe gewasbeschermingsmiddelen zijn getest op effectiviteit en toepassing conform de wettelijke gebruiksvoorschriften.

Kwekers die vrijdag de open dag van de Onderzoekslocatie bezoeken, worden uitgebreider geïnformeerd over het bladluisonderzoek en andere onderzoeken zoals bemestingsproeven in de vollegrond en containerteelt. Het ochtendprogramma van 09.00-12.00 uur  is gericht op containerteelt en een middagprogramma van 13.30-16.30 uur is gericht op vollegrond. Er wordt een rondgang gemaakt langs de proeven en wordt u geïnformeerd over de resultaten en nieuwe ontwikkelingen. Ook is er een informatiemarkt met stands waar diverse bedrijven en organisaties hun kennis, producten en diensten met relatie tot de boomkwekerij en vaste plantenteelt aanbieden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties