De Boomkwekerij RHS bouwt omvangrijk planten- en insectencentrum

  RHS bouwt omvangrijk planten- en insectencentrum

  0

  Bij RHS Garden Wisley komt een uniek onderzoekscentrum waarin het publiek meer dan een miljoen items kan zien die wetenschappelijk en historisch interessant en leerzaam zijn.

  Het National Centre for Horticultural Science and Learning, volgens de RHS het eerste ter wereld, wordt nu gebouwd en zal in 2020 opengaan. Bedoeling is dat er tentoongesteld worden: 86.000 soorten planten, 24.000 soorten insecten, 30.000 stukken botanische kunst, 250.000 foto’s en 100.000 boeken.

  Alle items zijn in het verleden verzameld door wetenschappers van de RHS. Die hebben ze ook onderzocht op bijvoorbeeld geschiktheid tegen luchtvervuiling, koelen van gebouwen en helpen bij bestuiving van gewassen.

  Rond het onderzoekscentrum worden ook nog drie nieuwe tuinen aangelegd. Daarin krijgen alle planten een plek die een gouden medaille hebben gewonnen op de RHS Chelsea Flower Show.

  Voor de financiering van de nieuwbouw ontvangt de RHS €4,5 miljoen van de Britse National Lottery. Om het geheel te bekosten zoekt de RHS nog een paar miljoen.

  Foto: RHS

   

  Reageer op dit artikel

  Laat als eerste een reactie achter.

  avatar