RHS tegen consument: ’Koop bij gerenommeerde Britse kwekers’


De Royal Horticultural Society neemt het voortouw om Britse tuiniers groenere keuzes te laten maken. Minder gebruik van bestrijdingsmiddelen, plastic, veen en meer aandacht om de insleep van ziekten te voorkomen. En tuiniers wordt geadviseerd vaker te kiezen voor Britse bloemen en planten in plaats van import.

Onder de naam Planet-Friendly Gardening is de Royal Horticultural Society (RHS) een campagne gestart om de tuinbranche te vergroenen. „We geloven dat iedere tuinier een bijdrage kan leveren aan de klimaatverandering en de biodiversiteitscrisis”, zegt RHS-directeur Sue Biggs in het rapport waarmee de Britse organisatie afgelopen najaar naar buiten kwam.

De Royal Horticultural Society neemt het voortouw om Britse tuiniers groenere keuzes te laten maken. (Foto: Shutterstock)

30 miljoen tuiniers

De RHS streeft er naar om de 30 miljoen tuiniers in het Verenigd Koninkrijk met haar groene boodschap te bereiken. Zij adviseert tuiniers om alleen planten te kopen van gerenommeerde Britse kwekers en om geen bloemen en planten uit het buitenland mee te nemen of online in het buitenland te kopen. Deze kunnen volgens haar ’vernietigende ziekten’ meebrengen.

Waarom verbiedt de RHS Xylella-waardplanten tijdens Chelsea Flower Show? Wat is het online programma My Garden waaraan 120.000 tuiniers deelnemen?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 2. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties