De Boomkwekerij Teelt Rijnland: Boskoopse waterkwaliteit nog steeds goed

Rijnland: Boskoopse waterkwaliteit nog steeds goed

0

Hoogheemraadschap van Rijnland hoeft geen extra maatregelen te nemen tegen verzilting in sierteeltregio Boskoop; de zoetwatervoorziening is nog op peil.

Rijnland heeft dit donderdag besloten, omdat er volgens woordvoerder Hanneke Hofstee niet veel in de huidige situatie verandert.

„De weersvoorspelling is dat er tussen de 15 en 35 mm neerslag gaat vallen, wat de waterkwaliteit ten goede komt”, laat Hofstee weten. „Aan de andere kant kan meer wind vanuit zee betekenen dat er meer verzilt water landinwaarts komt. We weten meer na het weekend.”

De waterkwaliteit van de Gouwe is momenteel nog steeds goed, aldus Hofstee.

Extra zoet water inlaten

Landelijk is er wel extra aandacht voor verzilting, meldt het minsterie van Infrastructuur en Waterstaat. Zo komt er extra zoet water in het Amsterdam-Rijnkanaal. Rondom het IJsselmeer nemen Rijkswaterstaat en enkele waterschappen maatregelen om de verzilting daar zoveel mogelijk te beperken.

 

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar