De Boomkwekerij Selectie redactie Rob Verlinden doet een stap terug als tv-tuinman

Rob Verlinden doet een stap terug als tv-tuinman

0

Vanaf het nieuwe televisieseizoen is het programma Rob’s Grote Tuinverbouwing omgedoopt tot De Grote Tuinverbouwing. Rob Verlinden presenteert het populaire programma namelijk niet langer.

Dit is geen vooropgezet plan, want Verlinden wilde het in 2020 op 70-jarige leeftijd rustiger aan te gaan doen. Een plotselinge ziekenhuisopname met een longvliesontsteking, opgelopen door te lang doorwerken met een longontsteking, doet hem nu anders besluiten. „Ik ben een perfectionist en wil alles zelf in de hand houden en bepalen, maar dat kan ik fysiek niet meer opbrengen. Het wordt tijd de kans te gunnen aan een jongere generatie.” Lodewijk Hoekstra, medeoprichter van NL Greenlabel en bekend van Eigen Huis & Tuin, neemt het van hem over.

Lodewijk Hoekstra is wel een verrassende naam gezien jullie ’rivaliteit’. Of zie jij dat anders?
„Lodewijk en ik zijn nooit rivalen geweest, ook al benadrukt de buitenwereld dat graag. Wel hebben we een verschillende kijk op tuinen. In de loop der jaren zijn we daarin wel sterker naar elkaar toegegroeid. Lodewijk wordt geassocieerd met milieuvriendelijk tuinieren, waarvan ik inmiddels inzie dat die het meest perspectiefvol is. Met nadruk op milieuvriendelijker en niet volledig biologisch. Dat laatste is namelijk onmogelijk.”

Er zitten dus grenzen aan milieuvriendelijk telen?
„Jazeker. Er moet namelijk ook nog een boterham aan verdiend kunnen worden en bloemen en planten moeten betaalbaar blijven. Trouwens, 95% van onze kijkers is niet geïnteresseerd in een duurzame boodschap. Trigger van het programma is en blijft plezier beleven aan bloemen, planten en tuinieren. Geniet ervan zodra je ze hebt gekocht. Zowel voor bloemen als planten geldt, ze worden met de dag lelijker.”

Lees het volledige interview met Rob Verlinden in De Boomkwekerij van vrijdag 3 augustus

 

Reageer op dit artikel

avatar