Rovawee: ‘Blijf geloven in je product’

  De daghandel in het assortiment tropische groene planten neemt toe bij plantenkwekerij Rovawee in Rijsenhout. Vandaar ook dat de verwerkingsruimte nu wordt uitgebreid, zodat de belevering en het transport weer wat efficiënter worden ingericht. In de zomer moet de verbouwing klaar zijn. „Klaar voor de toekomst”, aldus mede-eigenaar Leslie van Weerdenburg.


  Dat we midden in een coronacrisis zitten die de economie deels lam legt, baart van Weerdenburg en mede-eigenaar Marcel de Ron geen grote zorgen. Relativerend worden de jaren aangeroerd waarin zij de kwekerij overnamen van hun vaders. „Vlak erna sloeg de financiële crisis toe. We zaten toen ook al op het luxere segment, en produceerden onder andere voor de kantoormarkt. Dat liep in die periode stroef. Wij kijken niet negatief terug op die periode; juist positief omdat je er lessen van leert. Wat wij hieruit haalden is dat je niet te grote sprongen moet maken. Kwaliteit en diversiteit moeten altijd op nummer 1 staan. Dit heeft ons altijd geholpen. Blijf vooruitkijken en geloven in je product.”  

  Geen inkoopreizen naar Zuid-Amerika en China

  Van Weerdenburg mist dit coronajaar wel de inkoopreizen naar China of Zuid-Amerika, die nu niet door kunnen gaan. „Dat zijn altijd mooie avonturen. We houden onze ogen dan open voor nieuwe producten die we zien bij kwekerijen. Samen overleggen we of deze aan ons assortiment kunnen worden toegevoegd. Dit soort bezoeken doen we nu soort van online. Dat gaat op zich goed, maar we missen het wel. We hopen dat we in de zomer weer naar Zuid-Amerika kunnen gaan. China bezoeken we vaak pas in oktober. We hebben nog even.”  

  Wil je weten waarom Leslie en Marcel ooit voor tropische groene planten kozen? Lees het volledige artikel in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 14. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties