Royal FloraHolland harmoniseert veilgroepen planten

Royal FloraHolland trekt dit jaar de veilgroepen planten in Naaldwijk en Aalsmeer gefaseerd gelijk. De veiling begint met de veilgroepen voor buitenproducten. FloraHolland wil hiermee de werkwijze voor aanvoerders vereenvoudigen en de herkenbaarheid voor (KOA) inkopers vergroten.

In Naaldwijk en Aalsmeer krijgen alle groepen een nieuw groepsnummer en sommigen krijgen ook een andere naam. Een aantal veilgroepen wordt opgeheven en er worden nieuwe groepen gemaakt.

De veilgroepen krijgen zoveel mogelijk de naam van de productgroep, zoals bij de VBN indeling. Afhankelijk van de grootte van de aanvoer kunnen veilgroepen samengevoegd of opgesplitst worden, meestal aan de hand van de potmaat. P-17 voor alles kleiner dan potmaat 17 en P17+ voor alles in potmaat 17 en groter. Op deze manier zijn er 7 jaarrond verzamelgroepen ontstaan: Bloeiende kamerplanten, Groene kamerplanten, Bomen- en heesters, Vaste planten, Patioplanten, Bol- en knolgewassen, 1- en 2 jarigen.

Een belangrijke verandering bij buitenproducten zijn de veilgroepen Patioplanten P-17 en P17+. Hierin worden alle producten geveild die voorheen in de groepen Balkon- en Terrasplanten, Orangerieplanten, Huis- en Tuin, Seizoen divers en Seizoensgroep geveild werden. Verder worden de Klimplanten en Violen voortaan in een eigen veilgroep geveild.

FloraHolland voert de wijzigingen veilgroep voor veilgroep in.

Bekijk hier de nieuwe veilgroepnummers.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties