Royal FloraHolland wil onafhankelijke mediator in conflict met VGB

RFH CEO Steven van Schilfgaarde, voorzitter van de ledenraad Marcel van Tol en voorzitter van de Raad van Commissarissen Jack Goossens stellen VGB voor om een onafhankelijke mediator aan te stellen. De mediator moet bemiddelen in het conflict tussen VGB en Royal FloraHolland. „De sector kan het zich niet veroorloven om rollebollend over straat te gaan”, schrijft het drietal in een brief aan het VGB-bestuur.

De brief is een reactie op een brief die VGB-bestuurders aan Van Schilfgaarde stuurden. Daarin uitten voorzitter Cees van der Meij en directeur Matthijs Mesken hun ongenoegen over het veilingbeleid. Een mediator moet helder krijgen waar Royal FloraHolland en VGB het wel en niet over eens zijn. Ook moet deze boven water krijgen op welke onderwerpen de partijen bij de implementatie kunnen samenwerken, op welke punten nader toelichting nodig is en op welke punten RFH en VGB van mening verschillen. Doel van de mediator is om tot een werkbare relatie te komen in het belang van de sector, aldus de RFH-top.

Foto: Shutterstock

Van Schilfgaarde, Van Tol en Goossens stellen voor om de onafhankelijke mediator nog voor 1 juni aan te stellen. Ze verbinden hier de voorwaarde aan dat RFH en VGB discussie mèt elkaar voeren en niet óver elkaar via de media. Wat de RFH-top betreft doen beide partijen zolang ze in overleg zijn geen uitspraken daarover in de media.

Onjuiste voorstelling van zaken

In de brief geeft het trio tevens aan dat ze zich niet kunnen vinden in de aantijging van VGB dat RFH niet naar kopers luistert. „Wij hebben oprecht het idee dat we naar onze kopers luisteren. Jullie suggestie dat dit niet zo is raakt ons diep. Wij herkennen ons niet in dit beeld en het is ook een onjuiste voorstelling van zaken.”

„Wij kunnen niet in alles meegaan. Dat is iets anders dan niet luisteren. En wij doen ook niet altijd alles in één keer goed – soms moeten we zaken heroverwegen of herzien. Ook dat is inherent aan het complexe proces waar we met elkaar aan werken. Dit vraagt dan ook om wederzijds begrip en soms geduld.”

Lees meer over het conflict tussen Royal FloraHolland en VGB in De Boomkwekerij editie 11. (binnenkort ook online te lezen in het digitale magazine)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties