Royal FloraHolland wint terrein in omzet boomkwekerij

De omzet van boomkwekerijproducten bij Royal FloraHolland steeg in 2019 met 6,6%. Daarmee deed deze veiling het in verhouding beter dan Plantion en Veiling Rhein-Maas.

De omzet van boomkwekerijproducten (klok en directe stromen) kwam bij Royal FloraHolland in 2019 ruim €16 miljoen hoger uit dan het voorgaande jaar. Door deze omzetstijging van 6,6% kwam de omzet uit op €266,6 miljoen.

Bij Plantion daalde de omzet in boomkwekerijproducten met 0,6%. De verkoopinstrumenten lieten geen eenduidig beeld zien. Zo daalden de klokomzet (-4,2%) en de bemiddelingsomzet (-2%), maar liet cash-and-carry Groencentrum 10% groei zien.

Veiling Rhein-Maas liet een omzetgroei in boomkwekerijproducten zien van 0,4%. „Het was een uitdaging om te kunnen opboksen tegen het topjaar 2018”, aldus een veilingvertegenwoordiger.

De klokomzet steeg bij Royal FloraHolland in 2019 met 1,7%. Toch verloor de klok vorig jaar weer terrein aan directe stromen.

Lees meer over de achtergronden van de omzetcijfers van de drie veilingen in De Boomkwekerij 5. Dit nummer ligt sinds 28 februari bij abonnees op de mat. Lees het artikel ook in het digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties