Vakblad voor de Bloemisterij Ruim vijfhonderd jongeren dansen op Holygreen

Ruim vijfhonderd jongeren dansen op Holygreen

0

Het dansfestijn gekoppeld aan Plantarium Holygreen is een groot succes. Het terrein gelegen tussen Groen-Direkt en de Plantariumhallen is door de jongeren omgetoverd tot een indrukwekkende groene oase waarbinnen ruim 500 jongeren genoten van muziek en groenbeleving.

Het festival heeft volledig aan de verwachtingen voldaan, laat de festivalorganisatie weten. Niet alleen het bezoekersaantal maar vooral ook de reacties stemmen tot tevredenheid. Bezoekers lieten weten de aankleding mooi te vinden en het festival ‘vet’ en ‘leuk’.

  • Holygreen profiteerde van het prachtige weer in de avond.

  • Voor de dansliefhebbers is het waterbassin omgetoverd tot een prachtige dansvloer.

  • Holygreen, het dansfestijn gekoppeld aan de vakbeurs Plantarium, is een daverend succes. Zo'n 500 jongeren kwamen af op een avond dansen tussen het groen in Boskoop.

  • Het festivalterrein is opgetrokken in de ruimte tussen Groen-Direkt en de Plantariumhallen.

  • Holygreen startte al om vijf uur, direct aansluitend op het sluiten van de vakbeurs Plantarium. Beursdeelnemers konden dus even stoom gaan afblazen bij het naburige festival.

  • Het waterbassin is door de jongeren omgetoverd tot een groene oase.

  • Voor wie de dj's op het hoofdpodium niet boeiend genoeg vindt, is een groene kroeg ingericht waar kon worden gefeest op een ander genre muziek.

Smeken om vervolg

Jeffrey Houtman van de groep jongeren die het festival op poten zette zegt dat het bezoekersaantal net wat groter had gemogen maar is toch erg tevreden: „We hebben alleen maar lovende reacties gekregen. Zelf de artiesten zeiden stuk voor stuk zich te verbazen over de gezelligheid en de enorme sfeer samen met de mooie beplanting. Naar mijn idee is dit concept enorm geslaagd. Niet enkele maar echt tientallen mensen hebben mij gsmeekt of er volgend jaar een vervolg komt.”

Pillen draaien

De activiteiten naast het muziekprogramma vielen ook in de smaak. Niet alleen de groene waarzegster – onder andere gespeeld door raadslid en KVBC-voorzitter Helma van der Louw  – als de medicijnfabriek waar de jongeren met plantaardige materialen zelf pillen konden draaien, vonden de jongeren leuk en verrassend.

Met Holygreen hoopt Plantarium een bijdrage te leveren aan het interesseren van jongeren voor groen. De hoop is erop gericht dat de jonge mensen uit de Randstad getrokken door de dj’s van naam en faam, op het festival ontdekken hoe leuk en mooi groen is.

Wim du Mortier
Wim du Mortier, coördinator Hortipoint Mediaproducties

Reageer op dit artikel

avatar