Rust creëren voor jezelf en je bedrijf

In tijden waarin de druk op ondernemers toeneemt, zegt Marianne Nelisse, coach bij Ondernemerschap Academy: „Door afstand te nemen van je bedrijf ontstaat meer ruimte om weer te ondernemen. Het staat buiten kijf dat dat ondernemers gelukkiger maakt.”

Onlangs konden lezers van dit vakblad reageren op de stelling: Een jaartje met weinig beurzen is ook wel eens lekker. Bijna 70% van de respondenten gaf aan het hiermee eens te zijn. „Ik heb nu eindelijk eens tijd voor andere dingen. Inderdaad ook wel eens lekker”, aldus een van de kwekers.

Veel ballen in de lucht

Of er veel ondernemers zijn die vinden dat ze te veel ballen in de lucht moeten houden? Nelisse twijfelt geen moment als ze zegt: „Ja, de druk op ondernemers is hoog. Ze krijgen veel vragen van hun medewerkers en ondernemers vinden dat ze zelf van de hoed en de rand moeten weten. Tegelijkertijd hebben ze vaker het idee van ’ik hou dit niet vol’. Ze kunnen het niet benoemen, maar ze willen dat ze wat meer gemist kunnen worden in het bedrijf.”

„Door afstand te nemen van je bedrijf ontstaat meer ruimte om weer te ondernemen”, zegt Marianne Nelisse, coach bij Ondernemerschap Academy. (foto: Ron Barendse)

Lees in De Boomkwekerij 23 wat kwekers kunnen doen om meer rust te creëren voor zichzelf en hun bedrijf, met onder andere reacties van boomkweker Bernie Nagel en Mark Timmermans van PT Creations. De Boomkwekerij 23 ligt 6 november bij abonnees op de mat of lees het artikel in ons digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties