De Boomkwekerij Nieuws SAP Holland wordt Plant Market

SAP Holland wordt Plant Market

0

SAP Holland heeft een andere investeerder gekregen. Om verwarring met het Ierse moederbedrijf te voorkomen verandert het bedrijf haar naam in Plant Market.

Na 17 jaar samenwerking hebben de aandeelhouders van Sap Holland, die beide de 70 zijn gepasseerd, zich teruggetrokken. Inmiddels is een nieuwe investeerder gevonden. „Samen met de investeerder zal ik het bedrijf verder laten groeien en nieuwe stappen zetten op gebied van e-commerce, webshop, salessupport en logistieke dienstverlening”, aldus Fons van Wezel, Managing Director van voorheen SAP Holland en nu dus van Plant Market.
Omdat SAP in Ierland als producent actief blijft, is gekozen voor een naamsverandering om verwarring te voorkomen.

In meerdere Europese landen

In 2001 heeft Van Wezel met Ierse investeerders van de SAP Group het handelsbedrijf SAP Holland opgericht. Aanvankelijk was het idee om de inkoop voor de hele groep – de grootste landscaper van Ierland, een laanboomkwekerij en twee tuincentra – te verzorgen. Door grote vraag vanuit Ierland in de beginperiode groeide het bedrijf volgens Van Wezel snel en werd het ook actief in andere Europese landen.

De laatste jaren heeft SAP Holland zich ontwikkeld tot een groothandel met een focus op online handel.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar